Postmortale zorg: Eerbiedige Laatste Verzorging
Door Sissi van Valen

Alstroemeria Zorg biedt directe zorg aan overledenen, inclusief laatste verzorging en controles voor uitvaartondernemers in Friesland, Groningen en Drenthe.

OVER MIJ

Ik ben Sissi van Valen

Als overledeneverzorgster is het niet alleen de taak om overledenen te verzorgen, maar er ook te zijn voor de nabestaanden. Ik betrek ze dan ook bij de verzorging van hun overleden dierbare. Dit is heel belangrijk voor de eerste stap in het rouwproces. Ik wil niet dat ze naast het verdriet met vragen achterblijven, die ik tijdens het verzorgen had kunnen beantwoorden. Dat geldt ook bij de eventuele handelingen die de nabestaanden zelf zouden willen verrichten, maar er een aarzeling is. Het is mijn taak om deze aarzeling weg te nemen en ze goed te begeleiden tijdens het verzorgen van hun overleden dierbare.

Ik werk niet met een tijdslimiet en neem alle tijd die nodig is. Als ik gehaast te werk ga, voelen nabestaanden dit feilloos aan en geeft dat onrust. Dit kan het beginnende rouwproces verstoren en kunnen ze de verzorging als niet prettig ervaren.

Persoonlijke Begeleiding

Mijn aanpak is zonder tijdslimiet; ik neem alle tijd die nodig is. Haastig werken zou onrust creëren bij de nabestaanden en het rouwproces kunnen verstoren.

Een Respectvol Afscheid

Respect en waardigheid staan centraal in mijn werk als overledenverzorgster voor een betekenisvol afscheid.

Waardevolle Herinnering

De herinneringen aan onze dierbaren zijn kostbaar en waardevol. Als overledeneverzorgster help ik nabestaanden bij een waardevol afscheid.

De werkwijze van Alstroemeria Zorg

Stap 01

Melding

Tijdens de melding luister ik naar de situatie die door de opdrachtgever wordt geschets. We spreken een tijd af, waarbij onze aanrijtijd van 1 1/2 uur in ogenschouw wordt genomen.

Stap 02

De verzorging

Tijdens de verzorging luister ik naar de wensen van nabestaanden. Ik werk niet met een tijdslimiet en neem alle tijd die nodig is.

Stap 03

Specialistische handelingen

Tijdens of na de verzorging kan het wenselijk zijn om specialistische handelingen te verrichten. Deze handelingen gaan altijd in overleg met de opdrachtgever.

Voordelen-keukenwrappen

Alstroemeria: Een Bloem vol Betekenis

De keuze om mijn bedrijf te vernoemen naar de Alstroemeria is niet toevallig. Deze betoverende bloem symboliseert alles waar ik voor sta als overledeneverzorgster. Met mijn werk wil ik medeleven tonen, geduldig en begripvol zijn, een vleugje humor toevoegen, daadkrachtig handelen en vooral respect tonen voor de overledene en de nabestaanden. Zo hoop ik bij te dragen aan een zorgzaam en respectvol afscheid dat een waardevolle herinnering zal blijven voor degenen die hun geliefden hebben verloren.

Voordelen-keukenwrappen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen.

Hoe begeleidt u nabestaanden bij emoties?

Ik ben zeer empathisch en begripvol in mijn benadering van nabestaanden. Ik erken en respecteer hun emoties en bied een veilige omgeving waarin ze hun gevoelens kunnen uiten. Mijn begeleiding is gericht op het bieden van troost en het helpen verwerken van hun verdriet.

Hoe lang bent u werkzaam als overledeneverzorgster?

Ik ben sinds mei 2023 mijn eigen onderneming gestart in de postmortale zorg in Friesland. Daarvoor heb ik ervaring opgedaan en trainingen gevolgd om mijn dienstverlening te perfectioneren.

Welke specialistische handelingen bieden jullie aan?

Bij Alstroemeria Zorg bieden we verschillende specialistische handelingen aan, waaronder het verwijderen van pacemakers/ICD’s, lichte reconstructie, Piëteitsvolle mondsluiting en lichte camouflage om een natuurlijke uitstraling te behouden. We streven ernaar om aan alle unieke behoeften van de overledene en de nabestaanden te voldoen.

Wat is de gemiddelde duur van postmortale zorg?

De duur van postmortale zorg kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het lichaam, eventuele specialistische handelingen en de wensen van de nabestaanden. Alstroemeria Zorg Neemt alle tijd die nodig is om een zorgvuldige en respectvolle laatste verzorging te garanderen.